Endodonti, dişlerde bulunan kök kanallarının tedavisi ile uğraşan bir branştır. Dişin içerisindeki canlı doku (pulpa; damar ve sinir paketi) enfekte olmuş veya nekroz olmuşsa kanal tedavisi gerekir.
Hayatımız boyunca dişlerimizin geçirdiği fizyolojik değişimler, darbe (travma) sonucu dişin içindeki canlı dokunun ölmesi, dolgu, dişlerin geliştiği sırada antibiyotik kullanımı, kanal tedavileri…
Yunanca kökenli ortodonti kabaca “düzgün diş” anlamına gelir. Aslında ortodonti ya da tel tedavisi denince hastaların zihninde canlanan ilk resim düzgün sıralanmış dişlerdir.
Bebekler dişsiz doğar diye bilinir ancak aslında süt dişleri çenede yerlerini almış, diş etinin altında sürecekleri günü bekliyor olurlar.
Görselliğin çok önemli olduğu günümüzde, diş estetiği insan hayatında önemli bir yer almış buna bağlı olarak da hızla gelişmiştir.
Diş kökleri, gözle görülmese de dişlerin ağızda sağlıklı ve güçlü bir şekilde durmalarını sağlayan esas yapılardır. Sağlıklı bir ağızda diş köklerini çevreleyen kemik, diş ile kemik…
Oral cerrahi diş, çene kemiği, çene eklemi, sinüsler, dişeti ve ağız mukozasında görülen genellikle ilgili lezyonun kesilip çıkarılmasını içeren cerrahi uygulamaları içermektedir.
Dental implant, eksik dişlerin yerine o dişin işlevlerini sağlayabilmesi amacıyla çene kemiğine yerleştirilen yapay dişlerdir. Dünyada yılda yaklaşık 500.000’den fazla…
Her hasta için lokal anestezi altında diş tedavisi mümkün olmamaktadır. Bu sebeple kurumumuzda Anestezi ve Reanimasyon bölümümüz hizmet vermektedir.